Kennisbank thema Binnenvaart voorwaarden

SVA opslagvoorwaarden binnenvaart

SVA-voorwaarden voor de binnenvaart helpen logistiek dienstverleners bij het maken van een optimaal contract. Opslagvoorwaarden binnenvaart beperken uw risico.

home  / binnenvaart voorwaarden / sva opslagvoorwaarden binnenvaart

SVA OPSLAGVOORWAARDEN BINNENVAART

 

Toelichting

Een grote groep eigenaren / exploitanten van duwbakken gebruiken hun duwbakken voor opslag van allerlei goederen. Belangrijk om te weten is, dat deze opslag niet onder de dekking van de P&I verzekering voor vervoerdersaansprakelijkeid valt. Een P&I verzekering geeft wel dekking voor vervoerdersaansprakelijkheid voor vervoer en ook voor vletten, maar in het geval er sprake is van opslag, eventueel in combinatie met vervoer, dan is dit niet gedekt onder de P&I verzekering voor vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering.

Vaak geschiedt de opslag in binnenvaartschepen of duwbakken voorafgaand aan, tussendoor of direct na het vervoer. Met name wanneer de opslag aansluit op een vervoerovereenkomst, is het belangrijk dat de aansprakelijkheid voor de lading zowel voor opslag als voor vervoer op hetzelfde niveau is. Als de aansprakelijkheid voor opslag niet contractueel ingeperkt wordt, geldt onbeperkte aansprakelijkheid!

Taal

Indien u een vertaling van de Nederlandse teksten gebruikt, dan adviseren wij u om in de overeenkomst vast te leggen, dat 'bij interpretatiegeschillen van de algemene voorwaarden de Nederlandse tekst als uitgangspunt dient'.