arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat
Thema

Over Verzekeringen in de logistiek

Bij beschadiging of verlies van de goederen tijdens het transport is in veel gevallen de vervoerder aansprakelijk. Daarom sluit hij een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering af. Maar de aansprakelijkheid van de vervoerder is wettelijk beperkt. De afzender kan het schadebedrag boven de aansprakelijkheidslimiet niet verhalen op de vervoerder. Daarom is het verstandig dat de afzender zelf een verzekering afsluit.

Over verzekeringen leven veel vragen. Welke verzekeringen zijn er? Wat dekt de verzekering? Moet de afzender ook een goederenverzekering afsluiten? Wat is een rejectionverzekering? Wat wordt bedoeld met ‘verzekerd belang’? Dit handboek geeft antwoord op al dit soort vragen. Dit handboek zet alle verzekeringen voor goederenvervoer over de weg op een rij. Zo weten vervoerders en afzenders welke verzekeringen zij kunnen afsluiten. Vervoerders krijgen bovendien een overzicht van verzekeringen voor logistieke diensten en voor de bedrijfsvoering.

Hieronder kunt u het praktijkboek ”Verzekeringen in transport en logistiek”  per hoofdstuk downloaden door op de titel van het hoofdstuk te klikken.