arrow close icon-chevron-left icon-chevron-right icon-twitter icon-facebook icon-linkedin icon-zoom icon-trash icon-user icon-cart icon-search icon-chat
Thema

Over de Vrachtbrief

In het praktijkboek "De vrachtbrief" informeren wij u over het juiste gebruik van de vrachtbrief. Een belangrijke functie van de vrachtbrief is het vastleggen van afspraken die partijen in het kader van de vervoerovereenkomst hebben gemaakt. In hoofdstuk 1 en 2 wordt aan u uitgelegd aan welke eisen de vrachtbrief moet voldoen en welke gegevens er ingevuld moeten worden in de vrachtbrief. Het nut van een correct ingevulde vrachtbrief beperkt zich niet tot het vastleggen van de vervoerovereenkomst. Er speelt bij het gebruik van de vrachtbrief nog veel meer, zoals het regelen van de toepasselijke algemene voorwaarden en het verkrijgen van een ontvangstbewijs.

Een vrachtbrief is ook van belang bij controles door overheidsinstanties, zoals politie, inspectie en douane. Daarnaast is de vrachtbrief ook onderdeel van de sluitende administratie ten behoeve van BTW (0-tarief) en accijnzen.